Skip to Content

Archived discussions are read-only. Learn more about SAP Q&A

Brconnect fails when switching from SAPR3 user to SAPSR3

I have a problem when doing a refresh of our development environments. Our Development instance was recently upgraded to 10G from 9.2.0.5. This upgrade was performed by our team in France. During the upgrade they switched the data from SAPR3 to a new owner called SAPSR3. The problem occurs when we try to use the oradbusr.sql script to create our OPS$ users to utilize brconnect. Here are some of the failures and the things I have already tried. I tried to use the tool as intended. @<path>\oradbusr.sql SAPSR3 NT <domain><SID>. This works. Creates two users. The problem is when I issue the following command:

brconnect -u / -c -f dbstart (Error Message I recieve)

C:\Documents and Settings\c11adm>brconnect -u \ -c -f dbstart

BR0801I BRCONNECT 7.00 (13)

BR0263I Enter password for database user '\' (maximum 30 characters):

BR0280I BRCONNECT time stamp: 2007-10-18 15.48.58

BR0301E SQL error -1017 at location db_connect-2

ORA-01017: invalid username/password; logon denied

BR0310E Connect to database instance C11 failed

BR0280I BRCONNECT time stamp: 2007-10-18 15.48.58

BR0804I BRCONNECT terminated with errors

so I tried the following

brconnect -f chpass

Here is the results:

C:\Documents and Settings\c11adm>brconnect -f chpass

BR0801I BRCONNECT 7.00 (13)

BR0280I BRCONNECT time stamp: 2007-10-18 15.56.53

BR0263I Enter password for database user 'SAPSR3' (maximum 30 characters):

BR0280I BRCONNECT time stamp: 2007-10-18 15.56.59

BR0263I Reenter password for database user 'SAPSR3' (maximum 30 characters):

BR0280I BRCONNECT time stamp: 2007-10-18 15.57.02

BR0829I Password changed successfully in database for user SAPSR3

BR0830I Password inserted successfully into table OPS$C11ADM.SAPUSER for user SA

PSR3

BR0280I BRCONNECT time stamp: 2007-10-18 15.57.02

BR0802I BRCONNECT completed successfully

It seems that it is looking for the password to the "\" user. I thought this was the sys or system user in Oracle. I changed the passwords.

alter user system identified by <password>. I did the same for sys. When I tried to issue the brconnect -u \ -c -f dbstart command i get the same problem,. Any ideas what user he is looking for or how to correct this problem????

Former Member
Not what you were looking for? View more on this topic or Ask a question