Skip to Content

Archived discussions are read-only. Learn more about SAP Q&A

not variable found with identifier 'pmxxx'

Hi,

We have a webi built over 2 BEx Queries (OLAP Connections).

From the BEx Queries we have 3 authorization variables (not ready for input) plus other 4 variables which are displayed as prompts.

In webi, in every query, we have two other variable.

In total we have 6 prompts (4 from BEx + 2 from webi).  In both Queries variables and prompts are the same, so they are perfectly merged.

The problem is that we have the following error when trying to refresh the prompt values:

in Rich Client:

In LaunchPad:

It's complaining about both prompts built on webi (not from BEx).

We cannot put these two prompts in BEx due to different reasons (we have tried everything), so the thing is that we don't know where this error comes from.

Do you know why this is happening?

Thanks

Tags:
Former Member
Former Member replied

Hi all,

Well, as sometimes happens, after posting a Discussion here, solution is found :-)

The problem is in BO variables DESCRIPTION.

I mean, in the screenshot I put, the two BO variables are "Sociedad" and "Centro".

Testing, I found out that if I change the description to "Sociedad:" and "Centro:", problem is solved!

Just putting ':' in the description!!

We are in BO 4.1 SP3, and when we were in BO 4.0 SP5 it didn't happen, we could put any description. Probably is a version limitation...

Thanks for your interest.

0 View this answer in context
Not what you were looking for? View more on this topic or Ask a question