Skip to Content

Archived discussions are read-only. Learn more about SAP Q&A

Adapter Engine Configuration Issue in SAP PI -Major Impediment

I tried to replicate the web-service to web-service communication scenario in PI, based on the following link…

http://www.saptechnical.com/Tutorials/XI/WebService2WS/Index.htm

Prior to replicate the above mentioned scenario, I found that there are certain configurations that has to be done in the SAP ECC system prior to executing any scenario. So, I followed instructions based on the following link…

https://help.sap.com/saphelp_nw73ehp1/helpdata/en/c3/c2b5efca4144df88ac718535fef961/content.htm?frameset=/en/10/42f124c66c4dd7be04f421eb056b4e/frameset.htm

With regards to configuration I took help from various other resources as well, mentioned as under…

https://help.sap.com/saphelp_nw73ehp1/helpdata/en/48/a9bc457e28674be10000000a421937/content.htm

https://help.sap.com/saphelp_nw73ehp1/helpdata/en/48/a9bc5a7e28674be10000000a421937/content.htm

http://saphelp.me/gateway-host-and-service-for-sap-pi/

https://help.sap.com/saphelp_nwce10/helpdata/en/45/2bdafff14003c3e10000000a1553f6/content.htm

I made all possible building block objects in the enterprise service repository and finally was doing the necessary steps in the Integration builder and tried to activate the communication channels

“Unable to check whether communication channel is compatible with selected Adapter Engine since version information for Adapter Engine is missing in the SLD”

I already have created business and technical systems in the system landscape directory. I already did troubleshooting and googling with regards to this issue but problem still persists.

Tags:
Former Member
Not what you were looking for? View more on this topic or Ask a question