Skip to Content

Archived discussions are read-only. Learn more about SAP Q&A

BI Workspace on 4.1 SP4 PL4 Slow to Load

I have a workspace that is used when a user logs in as the home page and it takes 1-2 min to load.  This is via a Tomcat server in the DMZ with SSL and all required ports appear open and other apps seem ok.  When accessing via internal Tomcat, also SSL, its fine.


I also traced this using Google Developer tools and it hangs on AFDashboard... components.  I thought old school Dashboard manager was dead.  Guess there are some pieces of it still around.


I found the page that was loading slowly and attempted to load in another window and it was pretty quick.  So it seems to be an issue when loading via BI Launchpad.  The properties of the workspace seem to be using the proper base URL.


I haven't found any results via Google or SAP notes that seem relevant.


Any launchpad specific settings via Tomcat I may be overlooking?  Starting to think I may be head for a support incident on this one.  Going to pour through the Tomcat logs to see if anything turns up there and maybe so an end to end trace.

The gentleman who installed the QA environment insists it was fine before PL4 was applied, the PROD environment was like this pre patch so not sure I see a relationship there, other than maybe something was off before and it got "corrected" to his disfavor with the patch.

Final tidbits of info: Windows, AD Auth (issue occurs with Enterprise too), SQL Server CMS, Tomcat Webapps redeployed multiple times to no avail, work folder also cleared multiple times to no avail.

Data folder perhaps?

This one has me stumped and there are very few issues I can't eventually track down the culprit.

Ideas?

Tags:

Helpful Answer

by
Not what you were looking for? View more on this topic or Ask a question