Skip to Content

Archived discussions are read-only. Learn more about SAP Q&A

ICM_HTTP_CONNECTION_BROKEN

Hello All

we are facing persistend connection-error in OAC0 when test-Connectiong a new-installed ContentServer.

It says:

„Error in HTTP Access: IF_HTTP_CLIENT->RECEIVE 1 ICM_HTTP_CONNECTION_BROKEN

               Message no. CMS166"


The ContentServer is installed with User „CS-Admin“, which is in group „Administrators“ on an English Windows 2008 R2, 64bit.

The installation went fine and finished with no errors.

After installation the driver is registered successfully with odbcreg as follows:

     "odbcreg.exe CSMaxDB -i -p "E:\sapdb\SDB\db\pgm" -d sdbodbcw.dll"

An idea is, that there still might be failours in right-administrations

For example CS-Admin had no rights for some partitions. Also some directories where excluded from permission inheritance (Berechtigungsvererbung) after first installation. Furthermore the user CS-Admin had no rights to execute the odbcreg-command.

Also the contentserver.ini was not editable for CS-Admin after installation,

But finally there was no error in installation-process (?!).

And all this is solved now by the Person, who has installed Windows on that machine.

I have reinstalled the ContentServer after this with CS-Admin, I have also deinstalled and again installed the contentserver, but the connection-error remains.

The Network-Connection seems to be fine. SAP-Ping (OS01) is ok. Also Telnet works fine.

Please do not doubt the IIS-Installation, this is ok.

Can somebody give advice, how we can find out, what breakes up the connection between SAP-Server and CS-Server?

Cheers

Tobias




Additional Informations:

Systemdata: Linux / SYBASE / NW731 SPS11

Kernel: 721 PL201

No entries in Syslog (SM21)

No entries in RFC-Trace (SM59) after activation of Trace for RFC-Destination „SAPHTTPA", also with rdisp/TRACE=2

No entries in „cs_trace.txt", only request by URL in Webbrowser generates entries in cs_trace.txt.

  1. ContentServer.ini: [ContentServer]

KeepConnection=0

AdminSecurity=0

Security=0

ContRepRoot=E:\usr\sap\contentserver\ContRep

Storage=ContentStorage.dll

ContentStorageHost=CSAHL02

ContentStorageName=SDB

LogRequests=1

ResponseTrace=1

Log404Response=1

FullTrace=1

Report RSHTTP05 is OK

Report RSHTTP20 gives "Response Data 0"

Checked notes:

794919 - Fehleranalyse: ICM_HTTP_TIMEOUT und interner Fehler

164203 - Probleme mit SAPHTTP

761387 - Support-Informationen fuer den SAP Content Server

Former Member
Former Member replied

Hello everybody,

thanks for help, we found the error located in Firewall:

Even when telnet to port 1090 is stable, the connection can be cut by the firewall afterwards.

The firewall first checks, which kind of application wants to connect to the port. When this is clear, the firewall is cutting connection anyway, if the Port is not opened by definations. Maybe this is a new feature in Firewall-technologies...

Thanks so far.

TG

0 View this answer in context
Not what you were looking for? View more on this topic or Ask a question