Working BPM WebService not starting if called from VisualComposer

Hi Community,

first of all, this is my first Post and I'am working with the SAP Java-World only since about 2 Month, so sorry in Advance for any mistake I'm making here.


My Situation is as follows:

I created an BPM Process with an Asynchronous WSDL Interface for the Start-Message (Only Import-Parameters).

I deployed this Process to my Server, which is an SAP PO 7.40.3301 Test-Machine, successfully.

I created a Binding in the Single-Service Administration and was able to call the Service from Service Navigator. (Works like a charme)

Than I created a UI in Visual Composer which gathers all the Data for the Process-Start by calling some RFCs and WebServices from SAP ABAP-Machines, by the way, these work absolutely great.

At the end my Process has to be called with the gathered Data and here is my Problem:

I was able to import the BPM WebService into the VisualComposer, I bound all needed fields to the Importing-Parameters but thats it.

My Process doesn't start.

The only thing I found until now:

In the SOA Connectivity Trace I am getting an exception:

Invalid Response code (401). Server [http://<myserver>:50013/SAPControl.cgi] returned message [Unauthorized]. Http proxy info: none

After two days of testing, reading, googling and testing again I have absolutely no clue how to proceed with this

Every suggestion is welcome


Finally managed it.

After I deleted all the garbage-configurations I tried before, I created the PO-System in Destination Template with the WSIL URL


And it just started working.

0 View this answer in context