Skip to Content

Archived discussions are read-only. Learn more about SAP Q&A

Prompt Values coming from MD instead of InfoProvider

Hello all,

I have a really strange problem which I can’t seem to find the solution for. For one characteristic, I am trying to see in the prompt of my BW Query only the values in the InfoProvider, yet when I run the query I see all the data in the master data.

I’m using characteristic 0COMP_CODE for 3 different flows. In the Business Explorer tab I have set:

  • Query Def. Filter Value Selection: Only Values in InfoProvider
  • Query Execution Filter Val. Selection: Only Values in InfoProvider

In MasterData I have companies for all 3 flows (differentiating between them by considering the Source System)

Data is loaded in a few InfoCubes which are read by the BW query from a Multiprovider. In the BW Query, the Company code has set to take “Only Values in the InfoProvider”

Even having these settings, in the prompt instead of getting only valid companies for the corresponding flow, I get all values from masterdata.

I checked in the Multiprovider and if I exclude all valid companies, I’m only left with a few lines which don’t have the company populated (but that is correct. In my case, I’m using these empty lines to filter a WEBI which I created on top of the BW query)

Anyone has any idea why this is happening?

Looking forward for your feedback. Been googling a lot but so far was unable to find anything that help.

Thanks a lot,

Luciana Ivan

Tags:
Former Member
Former Member replied

I got your issue. It is due to your Line Item Dimension. I think Company code is kept alone under a dimension in the cube. As line item dimension doesn't create Dim tables, it connects directly to Master data with SID tables. That's why you are getting all values despite of all settings you have done so far.

1 View this answer in context

Helpful Answer

by
Not what you were looking for? View more on this topic or Ask a question