Skip to Content

Archived discussions are read-only. Learn more about SAP Q&A

sql error 1019

Hello!

we have a system which we had to change SID (from T11 to E11).

we have everything configured, the db starts up and no problema with it, but when starting SAP, it doesnt check db, R3trans -d returns the follow:

ptibm33:e11adm 2> more trans.log

4 ETW000 R3trans version 6.05 (release 46D - 27.03.05 - 14:30:00).

4 ETW000 ===============================================

4 ETW000

4 ETW000 control file: <no ctrlfile>

4 ETW000 R3trans was called as follows: R3trans -d

4 ETW000 date&time : 14.02.2007 - 17:13:16

4 ETW000 trace at level 2 opened for a given file pointer

4 ETW000 [developertra,00000] Wed Feb 14 17:13:16 2007 148 0.000148

4 ETW000 [developertra,00000] db_con_init called 42 0.000190

4 ETW000 [developertra,00000] create_con (con_name=R/3) 131 0.000321

4 ETW000 [developertra,00000] Loading DB library '/usr/sap/E11/SYS/exe/run/dboraslib.o' ...

4 ETW000 135 0.000456

4 ETW000 [developertra,00000] load shared library (/usr/sap/E11/SYS/exe/run/dboraslib.o), hdl 0

4 ETW000 27908 0.028364

4 ETW000 [developertra,00000] Library '/usr/sap/E11/SYS/exe/run/dboraslib.o' loaded

4 ETW000 103 0.028467

4 ETW000 [developertra,00000] function DbSlExpFuns loaded from library /usr/sap/E11/SYS/exe/run/dboraslib.o

4 ETW000 126 0.028593

4 ETW000 [developertra,00000] Version of library '/usr/sap/E11/SYS/exe/run/dboraslib.o' is "46D.00", patchlevel (0.2186)

4 ETW000 553 0.029146

4 ETW000 [developertra,00000] function dsql_db_init loaded from library /usr/sap/E11/SYS/exe/run/dboraslib.o

4 ETW000 80 0.029226

4 ETW000 [developertra,00000] function dbdd_exp_funs loaded from library /usr/sap/E11/SYS/exe/run/dboraslib.o

4 ETW000 161 0.029387

4 ETW000 [developertra,00000] New connection 0 created 107 0.029494

4 ETW000 [developertra,00000] db_con_connect (con_name=R/3) 96 0.029590

4 ETW000 [developertra,00000] find_con found the following connection for reuse:

4 ETW000 63 0.029653

4 ETW000 [developertra,00000] Got ORACLE_HOME=/oracle/E11/102_64 from environment

4 ETW000 1834 0.031487

4 ETW000 [developertra,00000] -->oci_initialize 138 0.031625

4 ETW000 [developertra,00000] Got ORACLE_SID=E11 from environment 151 0.031776

4 ETW000 [developertra,00000] Got NLS_LANG=AMERICAN_AMERICA.WE8DEC from environment

4 ETW000 152 0.031928

4 ETW000 [developertra,00000] Logon as OPS$-user to get SAPR3's password 89 0.032017

4 ETW000 [developertra,00000] Connecting as /@E11 on connection 0 ... 138 0.032155

4 ETW000 [developertra,00000] -->oci_logon(con_hdl=0, user='', dbname='E11') 89 0.032244

4 ETW000 [dboci.c ,00000] *** ERROR => OCI-call 'olog' failed: rc = 1019 556 0.032800

4 ETW000 [dbsloci. ,00000] *** ERROR => CONNECT failed with sql error '1019'

4 ETW000 115 0.032915

4 ETW000 [developertra,00000] Try to connect with default password 42 0.032957

4 ETW000 [developertra,00000] Connecting as SAPR3/<pwd>@E11 on connection 0 ...

4 ETW000 70 0.033027

4 ETW000 [developertra,00000] -->oci_logon(con_hdl=0, user='SAPR3', dbname='E11')

4 ETW000 64 0.033091

4 ETW000 [dboci.c ,00000] *** ERROR => OCI-call 'olog' failed: rc = 1019 126 0.033217

4 ETW000 [dbsloci. ,00000] *** ERROR => CONNECT failed with sql error '1019'

4 ETW000 99 0.033316

4 ETW000 [developertra,00000] Got ORACLE_SID=E11 from environment 111 0.033427

4 ETW000 [developertra,00000] Got NLS_LANG=AMERICAN_AMERICA.WE8DEC from environment

4 ETW000 64 0.033491

4 ETW000 [developertra,00000] Logon as OPS$-user to get SAPR3's password 43 0.033534

4 ETW000 [developertra,00000] Connecting as /@E11 on connection 0 ... 47 0.033581

4 ETW000 [developertra,00000] -->oci_logon(con_hdl=0, user='', dbname='E11') 40 0.033621

4 ETW000 [dboci.c ,00000] *** ERROR => OCI-call 'olog' failed: rc = 1019 122 0.033743

4 ETW000 [dbsloci. ,00000] *** ERROR => CONNECT failed with sql error '1019'

4 ETW000 67 0.033810

4 ETW000 [developertra,00000] Try to connect with default password 50 0.033860

4 ETW000 [developertra,00000] Connecting as SAPR3/<pwd>@E11 on connection 0 ...

4 ETW000 61 0.033921

4 ETW000 [developertra,00000] -->oci_logon(con_hdl=0, user='SAPR3', dbname='E11')

4 ETW000 64 0.033985

4 ETW000 [dboci.c ,00000] *** ERROR => OCI-call 'olog' failed: rc = 1019 127 0.034112

4 ETW000 [dbsloci. ,00000] *** ERROR => CONNECT failed with sql error '1019'

4 ETW000 64 0.034176

4 ETW000 [dblink ,00627] ***LOG BY2=>sql error 1019 performing CON 110 0.034286

4 ETW000 [dblink ,00627] ***LOG BY0=> 40 0.034326

2EETW169 no connect possible: "DBMS = ORACLE --- dbs_ora_tnsname = 'E11'"

we have been looking for this all week and couldnt find any solution, does anyone know how to solve this ???

thanks in advice.

Former Member
Not what you were looking for? View more on this topic or Ask a question