Skip to Content

Archived discussions are read-only. Learn more about SAP Q&A

Can not connect DB from application servers after DB Restore

Short Text

OCI returned error code -1. [dblink#4 @ 433]

Long Text

Everything was running fine including application instances after we have upgraded oracle database from 10G to 11.2.0.2., but after database has been restored, SAP is running with central instance only, but unfortunately we cannot connect

from application servers.

Our Oracle instant client is 11.2.0.2 V1

While doing R3trans -d from the application servers, we are getting

error with Trans.log file is attached

4 ETW000 R3trans version 6.14 (release 701 - 23.07.10 - 09:23:00).

4 ETW000 unicode enabled version

4 ETW000 ===============================================

4 ETW000

4 ETW000 date&time : 24.05.2011 - 11:43:33

4 ETW000 control file: <no ctrlfile>

4 ETW000 R3trans was called as follows: R3trans -d

4 ETW000 trace at level 2 opened for a given file pointer

4 ETW000 [dev trc ,00000] Tue May 24 11:43:33 2011 260 0.000260

4 ETW000 [dev trc ,00000] db_con_init called 27 0.000287

4 ETW000 [dev trc ,00000] create_con (con_name=R/3) 71 0.000358

4 ETW000 [dev trc ,00000] Loading DB library '/usr/sap/RPR/SYS/exe/run/dboraslib.o' ... 51 0.000409

4 ETW000 [dev trc ,00000] DlLoadLib() success: dlopen("/usr/sap/RPR/SYS/exe/run/dboraslib.o"), hdl 0

4 ETW000 30157 0.030566

4 ETW000 [dev trc ,00000] Library '/usr/sap/RPR/SYS/exe/run/dboraslib.o' loaded 65 0.030631

4 ETW000 [dev trc ,00000] function DbSlExpFuns loaded from library /usr/sap/RPR/SYS/exe/run/dboraslib.o

4 ETW000 54 0.030685

4 ETW000 [dev trc ,00000] Version of '/usr/sap/RPR/SYS/exe/run/dboraslib.o' is "700.08", patchlevel (0.110)

4 ETW000 649 0.031334

4 ETW000 [dev trc ,00000] function dsql_db_init loaded from library /usr/sap/RPR/SYS/exe/run/dboraslib.o

4 ETW000 41 0.031375

4 ETW000 [dev trc ,00000] function dbdd_exp_funs loaded from library /usr/sap/RPR/SYS/exe/run/dboraslib.o

4 ETW000 114 0.031489

4 ETW000 [dev trc ,00000] New connection 0 created 37 0.031526

4 ETW000 [dev trc ,00000] 000: name = R/3, con_id = -000000001, state = DISCONNECTED, tx = NO , hc = NO , perm = YES,

4 ETW000 reco = NO , frco = NO , timeout = 000, con_max = 255, con_opt = 255, occ = NO

4 ETW000 79 0.031605

4 ETW000 [dev trc ,00000] db_con_connect (con_name=R/3) 145 0.031750

4 ETW000 [dev trc ,00000] find_con_by_name found the following connection for reuse: 24 0.031774

4 ETW000 [dev trc ,00000] 000: name = R/3, con_id = 000000000, state = DISCONNECTED, tx = NO , hc = NO , perm = YES,

4 ETW000 reco = NO , frco = NO , timeout = 000, con_max = 255, con_opt = 255, occ = NO

4 ETW000 55 0.031829

4 ETW000 [dev trc ,00000] Got LIBPATH=/opt/CA/SharedComponents/ETPKI/../lib:/usr/lib:/opt/CA/CAlib:/opt/CA/SharedComponents/lib:/opt/CA/SharedComponents/Csam/SockAdapter/lib:/usr/sap/RPR/SYS/exe/run:/oracle/client/11x_64/instantclient from environment

4 ETW000 980 0.032809

4 ETW000 [dev trc ,00000] -->oci_init1 27 0.032836

4 ETW000 [dev trc ,00000] Oracle Client Version: '11.2.0.2.0', (dbsl 701 140910) 237 0.033073

4 ETW000 [dev trc ,00000] Default connection: tnsname ='RPR' 24 0.033097

4 ETW000 [dev trc ,00000] -->oci_initialize(con_hdl=0, char='', nchar='') 28 0.033125

4 ETW000 [dev trc ,00000] application info callback registered 24 0.033149

4 ETW000 [dev trc ,00000] OCIEnvCreate(mode=16384=OCI_UTF16) failed with -1=OCI_ERROR 128012 0.161161

4 ETW000 [dev trc ,00000] OCIErrorGet() failed with rc=-2 194 0.161355

4 ETW000 [dev trc ,00000] -> no further error details available 24 0.161379

4 ETW000 [dev trc ,00000] OCIEnvCreate(mode=16384=OCI_UTF16) returned -1 (for default NLS handle)

4 ETW000 52 0.161431

4 ETW000 [dev trc ,00000] Nls CharacterSet NationalCharSet EnvHp ErrHp ErrHpBatch

4 ETW000 47 0.161478

4 ETW000 [dev trc ,00000] 0 (nil) (nil) (nil)

4 ETW000 41 0.161519

4 ETW000 [dev trc ,00000] set_ocica() -> OCI return code -1 27 0.161546

4 ETW000 [dblink ,00433] ***LOG BY2=>sql error -1 performing CON [dblink#4 @ 433] 154 0.161700

4 ETW000 [dblink ,00433] ***LOG BY0=>OCI returned error code -1. [dblink#4 @ 433] 26 0.161726

2EETW169 no connect possible: "DBMS = ORACLE --- dbs_ora_tnsname = 'RPR'"

Former Member
Former Member replied

Hi,

CHeck the db schema and also environment setting. Hope this will resolve this issue.

0 View this answer in context
Not what you were looking for? View more on this topic or Ask a question