Skip to Content

Archived discussions are read-only. Learn more about SAP Q&A

SOAP Adapter + asynchronous message + Runtime Workbench

Hi

I have problem with error monitoring in Runtime Workbench -> Message Monitoring

I have SOAP adapter deployed on Apache Axis.

I have flow SOAP->XI->SOAP (asynchronous mode)

It works great until receiver adapter generate error.

I can see error message in defaultTrace log but in

Message Monitoring-> Details I see only "SOAP: response message

contains an error Application/UNKNOWN/APPLICATION_ERROR - application fault".

SOAP message from receiver adapter (with error) looks like that

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/"
xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" 
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
  <soapenv:Body>
    <soapenv:Fault>
      <faultcode>Client</faultcode>
      <faultstring>Internal Server Error</faultstring>
      <detail>
        <myfaultmessage>
          <type>RABAX_STATE</type>
          <message>Divide by 0 (type 1).</message>
        </myfaultmessage>
        <ns1:hostname xmlns:ns1="http://xml.apache.org/axis/">pslupkowski</ns1:hostname>
      </detail>
    </soapenv:Fault>
  </soapenv:Body>
</soapenv:Envelope>

I'm think that this message is not well formated and

Adapter Engine can't find some tags during parsing this

message. Any ideas how to solve this problem?

I'm just want to see error description from <myfaultmessage> tag in Message Monitoring

Former Member
Not what you were looking for? View more on this topic or Ask a question