Skip to Content

Archived discussions are read-only. Learn more about SAP Q&A

PI SLD Connectivity issue

Hi,

I am having issue with my PIQ system with it's SLD Connection. My SLD is up and running on my PIQ system. I belive I have a local sld configured for my PIQ system. I have tried some troubleshooting steps and coun't get the results. Initially, I have went to transaction SLDCHECK and received the error message "Connection to SLD does not work

Check SLD function and configurations".

Then I went to Transaction SLDAPICUST and tested SAP_CONFIG user for maintain SLD access Data and

I received the error message :"Testing HTTP connection to the SLD server: An exception has occurred Exception in SLD client: AbapSLDRequestHandler.ping(): CIM_ERR_FAILED: User credentials are invalid or user is denied access

Connection to SLD does not work".

So, I logged on to UME of my PIQ system and created the user SAP_CONFIG and tried to assign

the role LcrInstanceWriterLD that was in one of the troubleshooting guide lines and that role didn't exist. So, I assigned j2ee role for user SAP_CONFIG and that I still get the same error message. I made sure that user SAP_CONFIG exists in both ABAP and JAVA system

of my PIQ. All my SLD configuration are correct. What should i do? Below are the messages I get when doing running transaction SLDCHECK and SLDAPICUST

Tcode: SLDCHECK --->"Connection to SLD does not work

Check SLD function and configurations".

Tcode: SLDAPICUST -->Testing HTTP connection to the SLD server: An exception has occurred Exception in SLD client: AbapSLDRequestHandler.ping(): CIM_ERR_FAILED: User credentials are invalid or user is denied access

Connection to SLD does not work".

Former Member
Former Member replied

Hi Thareq,

It is a bit strange that you dont have PIAPPLUSER and you had to manually add it.

I hope there is some issue with the post installation of PI. Kindly go through PI Installation Guide.

Have you run the Template Installer ?? If Yes, Was that successful ??

Also were there any issues at the time of installation ? Because the PI service users are created by the installation process itself.

Kinldy check if you have other users such as PIDIRUSER, PILSUSER, PISUPER etc.

Well, Here are answers for your questions.

1. PIAPPLUSER should only contain SAP_XI_APPL_SERV_USER role.

2. In SLDAPICUST, you need to have user PIAPPLUSER

3.You can leave that entry as it is.

4. There are lot of other settings you may need to check. Kindly refer to PI readiness check document available on SDN.

Hope this helps.

Best Regards

Raghu

0 View this answer in context
Not what you were looking for? View more on this topic or Ask a question