Skip to Content

Archived discussions are read-only. Learn more about SAP Q&A

error while installing Wily Introscope

Hi All,

I have installed introscope enterprise manager 8 in solution manager 7.0 (SP15). i have follwed the below steps:

1. Installation and Setup of SAP Solution Manager Server:

upgrading SAP Solution Manager Diagnostics (SMD) package

running Diagnostic setup wizard

everything went successful.

in the next step of wily introscope installation i have followed the below steps:

2. installing CA Wily Introscope

I. Download Third-Party External Component Package from CA Wily

II. elected Platform Independent Introscope Installer

III. Extracted the Introscope Installer

IV. Added the External Component Package

V. Started the Installer

VI. Verified the Installation

VII.Installed the SAP Management Modules

VIII.Ran the Enterprise Manager from OS level (AIX)

IX. Checked That Introscope Is Running Properly

X. Extracted the Introscope Agent

XI. Created an AutoProbe Connector

XII. Activated the Agent: Setting up Java VM Parameters -


here I am facing the issue

in the installation manual it has been given to add the below java parameters to server node:

-Xbootclasspath/p:/usr/sap/ccms/wily/connectors/connector.jar:/usr/sap/ccms/wily/Agent.jar

-Dcom.wily.introscope.agentProfile=/usr/sap/ccms/wily/IntroscopeAgent.profile

-Dcom.wily.introscope.agent.agentName=<AgentName>

i have added the above parameters and resterted the server then the java engine is not coming up. conflicting with the first parameter. once I remove that parameter I am able to up the java engine.

without being added the above parameters " the agent will not start".

please help me in this.

thanks in advance

Mohan K

Former Member
Not what you were looking for? View more on this topic or Ask a question