Skip to Content

Archived discussions are read-only. Learn more about SAP Q&A

SP2 Patch 3 dispatcher bug

For some reason, after installing SP2 Patch 3, both my dispatchers fail to start; I uninstalled both dispatcher services and tried testing but I get the following error:

Running MxDispatcher_dummy_dispatcher.
JNI error finding main class. - Exception: "java.lang.NoClassDefFoundError: com/
sap/idm/ic/services/api/MXMCApi"

I've never encountered such an error, after installing any patch.

Anybody else facing this issue? or know what could possibly be wrong?

ANSWER:

the dispatchers were running when you did the installation/Upgrade, and some of the clases where in use, and not replaced. The installation failed for the java-part, and more or less all required files are not copied into the installation-folder.

What to do:

start the installation again, and when you get the quesiton on what you want to do, try to reinstall/repare the software-installation, or remove/reinstall the software.

If you have to remove/reinstall the software none of the configuration will be removed, just remember to install the software into the same location.

Edited by: Kare Indroy on Oct 9, 2008 8:01 AM

Former Member
Former Member replied

ANSWER:

the dispatchers were running when you did the installation/Upgrade, and some of the clases where in use, and not replaced. The installation failed for the java-part, and more or less all required files are not copied into the installation-folder.

What to do:

start the installation again, and when you get the quesiton on what you want to do, try to reinstall/repare the software-installation, or remove/reinstall the software.

If you have to remove/reinstall the software none of the configuration will be removed, just remember to install the software into the same location.

Regards Kåre Indrø

0 View this answer in context
Not what you were looking for? View more on this topic or Ask a question